Anni Saari: Kotiin

20,00 €
−50 %
10,00 €
Varastossa
Toimitusaika: 2-4 päivä(ä)

Kuvaus

Pakolaiskriisi jakaa pikkukunnan mutta luo pelotonta ystävyyttä

Länsirannikolla on ilo julkaista Anni Saaren esikoisromaani Kotiin, joka tekee autioituvan maaseudun syrjäisestä rintamamiestalosta monien aikamme keskeisten jännitteiden kohtauspaikan.

Marjatta elää talossaan omassa rauhassaan luonnon keskellä. Rutiinit ankkuroivat hänet elämään, joka niiden ulkopuolella tuntuu muuttuvan yhä vieraammaksi. Eikö tässä maailmassa vanhan ihmisen anneta elää kuolemaansa asti?

Eräänä aamuna Marjatan rauha rikkoontuu, kun hän törmää nuoreen syyrialaisnaiseen Nouriin. Nourin koti on jäänyt sodan jalkoihin tuhansien kilometrien päähän, hänet on heitetty outoon pohjoiseen maahan.

Pakolaiskriisin saapuminen omalle kotiovelle lyö kiiloja ihmisten väliin keskipohjalaisessa pikkukunnassa. Joidenkin kotia uhkaavat maahanmuuttajat, toisten uhkana on vanhuus tai rakkaudettomuus. Mitä tarkoittaa lähimmäisyys, mitä armo?

Kotiin on myös vahva kuvaus naisten välisestä ystävyydestä yli kielimuurien, pelkojen ja ennakkoluulojen.

Anni Saari (s. 1981) on Vetelissä asuva toimittaja ja kulttuuritoimija.


Pehmeät kannet, 283 sivua.

ISBN 978-952-7255-08-7

Kansi: Niina Perander

Kustannusosuuskunta Länsirannikko 2020
Ilmestymispäivä 6.7.2020


Saatavissa myös e-kirjana Ellibsin verkkokaupassa!


Lue kolme katkelmaa romaanista täältä!


Näin kirjaa on arvioitu:

Teemat ovat suuria, puhuttelevia ja ristiriitoja herättäviä, kuten inhimillinen tai kristillinen lähimmäisenrakkaus, maahanmuutto sekä ihmisoikeudet ja ajattelun vapaus. Kirja käsittelee myös ihmisarvoa, iäkkäiden ihmisten hoitoa ja itsemääräämisoikeutta.

----

Henkilöt ja kylä ovat fiktiiviset, mutta tarinassa on kokemuksen tuntua, monen kylän ihmisen sanomiset ovat kuullun makuisia.

Ihmisten luonteet ja asenteet, sekä tilanteiden tunnelmat tulevat romaanissa hyvin esiin. Myös luvut, joissa kerrotaan syyrialaisen Nourin elämästä kotonaan Aleppossa, ja hänen vaiheistaan ja olosuhteista matkalla pohjoiseen ovat uskottavat ja tuntuvat nojaavan perehtyneisyyteen aiheessa.

----------

Kirja asettuu auttamisen ja lähimmäisenrakkauden puolelle, ja kritisoi myös kirkollisten luottamuselinten jäsenten etiikkaa nuoren kirkkoherran näkökulmasta. Raamatun sanaa hymisteltiin kyllä omien joukossa, mutta kun se vaatisi tekoja maailmassa, mentiin piiloon. Kirkkoherra nousee romaanissa kolmanneksi keskushenkilöksi, ja hänen näkökulmansa kautta tulee esiin erilaisia rakkauden teemoja sekä kristillisen ajattelun tai tapojen eroja.

Merja Nevalainen, Keskipohjanmaa 18.7.2020