Christina Korkman: Ellen Linnea

20,00 €
−25 %
15,00 €
Varastossa
Toimitusaika: 2-4 päivä(ä)

Kuvaus

En ung kvinnas uppväxt för hundra år sedan

Förlagsandelslaget Västkusten publicerar Christina Korkmans roman Ellen Linnea på Eino Leino dagen 6.7. Romanen skildrar en ung flickas liv och uppväxt i Kronoby och Karleby för hundra år sedan. Finland blir självständigt efter smärtsamma skeden och Ellen Linnea erfar att livet inte är självklart.

Ellen Linnea är också en skildring om samhällets snabba förändring och modernisering i början på 1900-talet. Radio och bilar blir vanliga men jordbruksarbetet är mödosamt trots mekaniseringen. Världen tycks stå öppen och erbjuda ändlösa möjligheter, även kärlek, men är Ellen utestängd från allt detta?

Korkmans roman bidrar till Kronobys och Karlebys närhistoria, speciellt till litteraturen om traktens svenskspråkiga befolkning. Boken baserar på verkliga händelser och personer. Den för läsaren till kända platser. Samtidigt är bokens teman allmänmänskliga. För österbottningar är det roligt att även dialekten kommer fram i boken, något som ökar intresset att läsa den.


Christina Korkman är född 1944 i Kristinestad men har vuxit upp i Gamlakarleby. Hon har varit lektor i modersmål vid Rudolf Steinerskolan i Helsingfors samt i svenska och mediespråk vid Institutionen för nordiska språk och Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Västkusten publicerade år 2015 hennes debutroman Amerikaklockan. Hon har tidigare gett ut även vetenskaplig litteratur om tvåspråkighet, språkinlärning och mediespråk.


Hårda pärmar, 264 s.

© Christina Korkman

Layout: Niina Perander

ISBN: 978-952-7255-12-4

Printon As Tallinn 2022

Förlagsandelslaget Västkusten 2022


Finns även som e-bok i Ellibs!


Utgiven med stöd av statsmedel fördelade av Delegationen för den svenska litteraturens främjande/Svenska litteratursällskapet i Finland.

Svenska kulturfonden har bidragit till bokprojektet ekonomiskt.