Christina Korkman: Amerikaklockan

Ei varastossa
Toimitusaika: 2-4 päivä(ä)

Kuvaus

Amerikaklockan handlar om flickan Karins ansträngningar att lösa mysteriet med en försvunnen släktklenod. Handlingen utspelas i 50-talets Karleby/Gamlakarleby. Miljön på gården Trolleborg rymmer många minnen från äldre tider och släktens historia gör sig påmind på olika sätt. Karin får efter hand en bild av vad som har hänt i familjen, uppbrott, emigration och också sorg och död. Amerikaklockan följer de olika vindlingarna i släktens öden.

Vi får leva oss in i stämningarna efter krigen med företagsamhet och framtidstro. Det är en brytningstid då bondesamhället vittrar sönder och en ny ekonomisk ordning växer fram. Amerikaklockan beskriver samtidigt en värld där omtanke och värme får plats.

Amerikaklockan är en autofiktiv barndomsberättelse om livet i en släkt i tre generationer. Det är en bok för alla åldrar.


Christina Korkman
är född 1944 i Kristinestad och har vuxit upp i Gamlakarleby. Hon har undervisat i modersmålet i Rudolf Steinerskolan i Helsingfors samt svenska och mediespråk vid Helsingfors universitet och Svenska social- och kommunalhögskolan i Helsingfors. Hon har tidigare gett ut vetenskaplig litteratur om tvåspråkighet, språkinlärning och mediespråk.


Eeva Huotari
har gjort illustrationerna till Amerikaklockan. Hon har haft flera utställningar med grafik och deltagit i grupputställningar både hemma och utomlands. I Eevas grafik hoppar ofta katter omkring men i arbetena visar sig ofta också andra djur, änglar och olika föremål som finns i ett hem. Hon har tidigare illustrerat den tvåspråkiga diktsamlingen Kattdrömmar av Ritva-Elina Pylväs (2012) som har getts ut av Förlaget Länsirannikko - Västkusten.


http://www.huotari.com/eeva/


112 s.
ISBN 978-952-9505-97-5
Förlagsandelslaget Västkusten 2015
Publicerades 2.10.2015