Nyheter Beställningar       Suomeksi

Christina Korkman
Amerikaklockan

Amerikaklockan handlar om en familj, en gård, en stad, en tid och om en flicka som löser ett släktmysterium. Vi förs tillbaka till 50-talets och svunna släktleds Gamlakarleby. Det är ett liv av uppbrott, emigration och återvändande, sjukdom, död och sorg men också om arbete och företagsamhet, gemenskap och omtanke. En 50-talsbarndom i en småstad som idag kan förefalla idyllisk och bra mycket annorlunda. Amerikaklockan är en bok för alla åldrar.
Illustrationer Eeva Huotari.

Publiceras 2.10.2015 LÄS MERA >>>

Johan Helander
FÖRR VA NAA NAA
En bok om träsnidaren Runar Helander

Runar Helander (1910-92), timmerman, småbrukare och hästkarl från Karleby, är bäst känd för sina expressiva träskulpturer. Träsnidandet, som fick sin borjan i manskapakorsun under fortsättningskriget, blev för honom småningom ett kall.

Publiceras 6.7.2015 LÄS MERA >>>

Jaana Erkkilä
Fanstackarn och Vinterparadis

“Vad annat kan man göra nu, än leta upp en ny värld.”

Två poetiska berättelsen om de levandes, de dödas och de ensammas längtan till en värld som de befinner sig i.

Publiceras 13.9.2012 LÄS MERA >>>

Ritva-Elina Pylväs & Eeva Huotari
Kattdrömmar

Kattdrömmar är förlagsandelslaget Västkustens nya tvåspråkiga dikt- och bildkonstbok för kattvänner i alla åldrar. Ritva-Elina Pylväs dikter och Eeva Huotaris illustrationer för barn såväl som de som har barnasinnet i behåll på en äventyrsresa i våra katters hemliga själsliv, ja ända in i drömmarnas värld. Publiceras 16.3.2012.
LÄS MERA >>>

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Vi är nu på Facebook!

 
 
Päivitetty 19.11.2015